«Τρελή» απάτη στην Άρτα: Παρίσταναν τους λογιστές, αποσπούσαν χρήματα και τα έπαιζαν στο… στοίχημα

Μια καλά οργανωμένη απάτη κατάφερε να «τρέξει» κύκλωμα στην Άρτα, που αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους υπαλλήλους επιχειρήσεων, τα οποία έπαιζε στο στοίχημα.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα προ τετραμήνου. Για την εμπλοκή της στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους υπαλλήλους επιχειρήσεων, κατά προτίμηση γυναίκες, προσποιούμενοι δήθεν τους λογιστές της εργοδότριας εταιρείας τους, αναφέροντάς τους ότι τυγχάνουν δικαιούχοι κρατικού επιδόματος.

Ακολούθως και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εpiruspost, προκειμένου δήθεν να καταβληθεί στους υπαλλήλους το δικαιούμενο χρηματικό ποσό, αποσπούσαν κωδικούς τους ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και με κατάλληλη καθοδήγηση μετέφεραν εν αγνοία τους χρήματα σε λογαριασμό που διατηρούσε η κατηγορούμενη σε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία, όπου στοιχημάτιζαν τα μεταφερθέντα χρήματα σε εν εξελίξει αθλητικούς αγώνες (live betting).

Άρτα: Εάν κέρδιζαν στο στοίχημα, «σήκωναν» τα χρήματα και τα μετέφεραν σε λογαριασμούς τους

Στη συνέχεια, στην περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις τους σχετικά με την έκβαση των αγώνων, μετέφεραν τα αντίστοιχα κέρδη σε τραπεζικό λογαριασμό τους.

Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία αυτή, διακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης και μία απόπειρα, όλες σε βάρος γυναικών (τις οποίες προδήλως επέλεγαν για να εκμεταλλευθούν πιθανή άγνοιά τους σχετικά με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες), καταφέρνοντας να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας και έτερων εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss