Τζανάκης: Σταδιακή κατάργηση της μάσκας από το Πάσχα και μετά

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων με τη σταδιακή κατάργηση της μάσκας από το Πάσχα και μετά, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Οι εισαγωγές από 1.982 ανά εβδομάδα, αυξήθηκαν στις 2.359»

«Βλέπουμε πολλά κρούσματα από την Όμικρον 2, τα οποία όμως δεν μεταφράζονται αναλογικά σε πολλές νοσηλείες και κυρίως σε διασωληνώσεις και θανάτους. Ενώ πριν από τρεις εβδομάδες είχαμε 120 εισαγωγές εβδομαδιαίως στη ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 102. Οι εισαγωγές από 1.982 ανά εβδομάδα, αυξήθηκαν στις 2.359, ενώ οι θάνατοι από 409 εβδομαδιαίως περιορίστηκαν στους 331» είπε αρχικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να φύγουμε από το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζανάκης πρότεινε επίσης την προφύλαξη των ευάλωτων, τον εμβολιασμό με τρίτη δόση όσων δεν την έχουν κάνει, τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε όσους προτείνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, την εξασφάλιση της αντιικής αγωγής για όλους τους ανθρώπους που θα τη χρειαστούν και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας.

«Θα πρέπει να φύγουμε από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς πλέον έχουν χάσει την αξία τους και πιστεύω ότι μετά το Πάσχα πρέπει να αποσυρθεί σταδιακά και η μάσκα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης επισήμανε επίσης ότι όλα τα μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Δανία και η Νορβηγία, που προχώρησαν σε πλήρη χαλάρωση των μέτρων, αυτή τη στιγμή οδηγούν την κούρσα των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Πλεύρης: Παραμένει για την ώρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού μίλησε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει κανονικά και αυτό που εξετάζεται είναι για την περίοδο του καλοκαιριού η πρόσβαση στους χώρους να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του, αλλά αυτό θα τύχει συγκεκριμένης συζήτησης στην επιτροπή των ειδικών και θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss