Voucher 20 ευρώ σε ανέργους έως 24 ετών για την προμήθεια βιβλίων – Πώς θα κάνετε αίτηση

Voucher των 20 ευρώ σε ανέργους έως 24 ετών για την προμήθεια βιβλίων, από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο προγράμματος επιδότησης αγοράς βιβλίων συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, μέσω της παροχής πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) για 60.000 δικαιούχους.

Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί «σε οποιοδήποτε από τα συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα βιβλιοπωλεία, για την αγορά όσων και όποιων βιβλίων επιλέξει ο δικαιούχος, εξαιρουμένων των σχολικών βιβλίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το υπουργείο Παιδείας) ή άλλων ειδών», διευκρινίζει το υπουργείο Πολιτισμού και προσθέτει ότι «η αγορά του βιβλίου μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία του δικαιούχου στο κατάστημα είτε εξ αποστάσεως, από την 1η Ιουνίου 2021 έως τις 21 Οκτωβρίου 2021».

Οι δικαιούχοι του προγράμματος (νέοι ηλικίας έως 24 ετών με ημερομηνία γέννησης από 2-6-1996, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου (www.gov.gr) από τις 23-4-2021 έως εξαντλήσεως του αριθμού των 60.000 δικαιούχων και σε κάθε περίπτωση έως τις 14-5-2021. Σε περίπτωση μη κάλυψης του προβλεπόμενου αριθμού δικαιούχων μέχρι τις 14-5-2021, η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι της συμπληρώσεώς του, όχι όμως αργότερα από τις 21-9-2021.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διέυθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/pistotika-semeiomata-agoras-biblion-se-anergous-neous-programma-up-politismou-kai-athletismou-oaed.

Σημειώνεται, ότι από την επόμενη εβδομάδα η υπηρεσία θα παρέχεται και μέσω του OAEΔapp, της καινοτόμου εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με το πρόγραμμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, απευθύνεται στους νέους, φέρνοντάς τους πιο κοντά στο βιβλίο. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχουμε υπογράψει με τον ΟΑΕΔ μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, καθώς και τη στήριξη του βιβλίου σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, περιλαμβάνοντας συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες. Συνεχίζουμε την πολύ καλή και δημιουργική μας σχέση με τον Οργανισμό, παρέχοντας στους δικαιούχους ένα παράθυρο στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στον κόσμο, αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου βιβλίου, ενίσχυση κατά την περίοδο της πανδημίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς βιβλίων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υπογράμμισε: «Με το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς βιβλίων που υλοποιούμε από σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ενθαρρύνουμε 60.000 νέους έως 24 ετών να αποκτήσουν τα βιβλία που θέλουν, προάγοντας τη φιλαναγνωσία και τονώνοντας παράλληλα τον κλάδο του βιβλίου. Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στήριξης των επιμέρους πολιτιστικών κλάδων, αλλά και στην εκπλήρωση του σκοπού του ΥΠΠΟΑ να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στον πολιτισμό».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισήμανε ότι «η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως «Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου» και για τον λόγο αυτόν την επιλέξαμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως ημέρα έναρξης του Προγράμματος Χορήγησης Πιστωτικών Σημειωμάτων, μέσω του οποίου θέλουμε να διευκολύνουμε τους 60.000 δικαιούχους νέους έως 24 ετών στην αγορά βιβλίων. Το φάσμα δράσεων και πολιτικών του Οργανισμού επεκτείνεται διαρκώς και με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό στοχεύουμε στην ενίσχυση των γνώσεων και της πνευματικής καλλιέργειας των νέων, καθώς επίσης την περαιτέρω στήριξη ενός κλάδου μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα δίοδια – Οι δικαιολογίες των οδηγών

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss