Yποτιμημένες Αμερικάνικες ταινίες από το 2000 μέχρι σήμερα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Υπάρχουν πολλές ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να αφήσουν εποχή και γενικότερα να χαρακτηριστούν από τις καλύτερες και πιο κλασικές του είδους, ωστόσο υπάρχουν και διάφορες άλλες που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν.

Το Taste Of Cinema είναι μακράν ένα από τα καλύτερα site στην ανάλυση ταινιών, αλλά και αφιερωμάτων σχετικά με διάφορα είδη και επέλεξε τις πιο υποτιμημένες Αμερικάνικες ταινίες που έχουν γίνει από το 2000 μέχρι σήμερα και τις οποίες πρέπει να δείτε:

The Amateurs (2005)

Στο Μπάτερφεϊς Φιλντ, μια μικρή αμερικάνικη πόλη, η ζωή είναι απλή και ήρεμη μέχρι που ο Άντι Σαργκέντι, ένας από τους πιο επιφανείς πολίτες, έχει ένα καταπληκτικό σχέδιο για να γίνουν όλοι πλούσιοι. Θέλοντας να κάνει τις φαντασιώσεις του πραγματικότητα και γνωρίζοντας ότι το σεξ πουλάει, πείθει τους πάντες να συμμετάσχουν σε μια ερασιτεχνική ταινία πορνό. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα επακολουθήσει.


Death Sentence (2007)

Ο Nick Hume (Kevin Bacon) είναι ένας επιχειρηματίας από τη Βοστόνη, που ζει με την οικογένειά του μια ήρεμη ζωή. Ένα βράδυ ο Nick θα βρεθεί μπροστά σε μια ένοπλη ληστεία, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονείται ο αγαπημένος του γιος. Ο δολοφόνος θα συλληφθεί, αλλά ο Nick δεν θα μείνει ήσυχος. Αποφασίζει λοιπόν να πάρει το νόμο στα χέρια του και να κυνηγήσει όλους αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονία του γιου του.


The Million Dollar Hotel (2000)

Σε ένα κλασσικό, φτηνιάρικο ξενοδοχείο, γνωστό και ως “Το Ξενοδοχείο του ενός εκατομμυρίου Δολαρίων”, ο Tom Tom εργάζεται ευσυνείδητα και εξυπηρετεί τους Β διαλογής πελάτες και είναι παράφορα ερωτευμένος με την Eloise. Ένας από τους ενοίκους, χρήστης ναρκωτικών, σκοτώνεται όταν πέφτει από την οροφή του ξενοδοχείου. Ο ομοσπονδιακός αστυνομικός Skinner καταφτάνει για να ανακαλύψει εάν επρόκειτο για αυτοκτονία ή δολοφονία, καθώς ο νεκρός, Izzy Goldkiss, είναι, προς έκπληξη όλων, ο γιος του βαθύπλουτου Stanley Goldkiss. Οι έρευνές του στρέφονται στους ενοίκους του ξενοδοχείου…


The TV Set (2006)

Ο δημιουργός τηλεοπτικών σειρών Μάικ Κλέιν επιτέλους πούλησε την πρωτότυπη ιδέα του σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, μόνο που πρέπει να αναλάβει τα πάντα… το σενάριο, την παραγωγή, το σχεδιασμό του προγράμματος και να αντέξει την τρέλα που επικρατεί στο τηλεοπτικό δίκτυο. Και μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να δεχτεί και να διαχειριστεί κατάλληλα τις απαιτήσεις της Λένι και του Ρίτσαρντ, οι οποίοι είναι διευθυντές του καναλιού, κάποιους φιλόδοξους νέους ηθοποιούς, την έγκυο γυναίκα του και τον μάνατζερ του, ο οποίος είναι αμφιβόλου εμπιστοσύνης.


https://www.youtube.com/watch?v=EPxS1eeJVH4

Solitary Man (2009)

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας βλέπει την επαγγελματική και την προσωπική του ζωή να ξεφεύγουν από τον έλεγχό του, καθώς δεν μπορεί να συγκρατήσει τις αυτοκαταστροφικές, μα απολαυστικές παρορμήσεις του.


Ink (2009)

Τα ονειρα που βλεπουμε οταν κοιμομαστε αφορουν το συνειδητο και το ασυνηδειτο. Αυτες οι δυο αντικρουομενες δυναμεις παιρνουν σαρκα και οστα σε αυτη τη ταινια. Η μια ομαδα ειναι υπευθυνη για ο,τι ομορφο και καλο ονειρευομαστε, για τα καλα στοιχεια που ο καθενας εχει μεσα του. η αλλη η ομαδα, που ειναι σε πολεμο με την πρωτη, αφορα τους φοβους μας, τους εφιαλτες μας και τα ασχημα στοιχεια, τις ασχημες εμπειριες μας που εχουμε μεσα μας.


The Pledge (2001)

“Ο Γκας Χάλμγκρεν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας (Τζακ Νίκολσον), κάπου στις μεσοδυτικές πολιτείες των Η.Π.Α., αναλαμβάνει την τελευταία του υπόθεση, πριν συνταξιοδοτηθεί… Πρόκειται για ένα διπλό έγκλημα: Βιασμός και άγρια δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού! Ο ίδιος αναλαμβάνει το δύσκολο καθήκον να ενημερώσει τους δύστυχους γονείς και δίνει, μόνος του, μια υπόσχεση στον εαυτό του: Να συλλάβει, πάση θυσία, το δολοφόνο! Μετά από κάποια μαρτυρία, συλλαμβάνεται ένας ιθαγενής Ινδιάνος, ο οποίος κάτω από τρομερές πιέσεις, ομολογεί και στη συνέχεια… αυτοκτονεί! Όλοι πιστεύουν ότι έχει αποδοθεί πλέον, δικαιοσύνη… Ο Αρχηγός όμως, έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος!”


The Woodsman (2005)

Ύστερα από δώδεκα χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανήλικων κοριτσιών, ο Walter αφήνεται ελεύθερος με αναστολή. Διαλέγει μία μικρή κωμόπολη και ξεκινά την ζωή του από την αρχή. Βρίσκει δουλειά στο τοπικό πριονιστήριο, συμβουλεύεται τακτικά τον ψυχαναλυτή του και δέχεται στωικά τις καθημερινές επισκέψεις της αστυνομίας. Μέρα με την μέρα προσαρμόζεται στην νέα πραγματικότητα. Η σχέση του όμως με την ασυμβίβαστη Vickie και το ασυνήθιστα χαμηλό προφίλ του, ανασύρουν στην επιφάνεια το μυστικό του. Με το στίγμα της ανωμαλίας να τον ακολουθεί για άλλη μία φορά και το προαύλιο του σχολείου ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμά του, ο Walter δύσκολα θα κρατήσει καταπιεσμένες τις αναμνήσεις του. Ακόμα κι αν οι άνθρωποι που τον αντικρίζουν με φρίκη, κρύβουν και εκείνοι τα δικά τους τέρατα κάτω από το κρεβάτι.


The Singing Detective (2003)

Ο άσημος συγγραφέας Νταν Νταρκ, ακινητοποιημένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου εξαιτίας μιας οξείας δερματοπάθειας, φαντάζεται τον εαυτό του ως ήρωα μιας αστυνομικής ιστορίας, υποψιάζεται ότι η γυναίκα του τον απατά και ζει σ’ ένα συνεχές ντελίριο όπου πραγματικότητα και φαντασίωση γίνονται ένα. Αποτυχημένη διασκευή μιας διάσημης μίνι-σειράς του Ντένις Πότερ, που συνδυάζει στοιχεία μιούζικαλ, φιλμ νουάρ, σάτιρας και φαντασίωσης.


Take This Waltz (2011)

Όταν η 28χρονη Μάργκο γνωρίζει τον Ντάνιελ, η χημεία τους είναι άμεση κι έντονη. Η Μάργκο όμως αναγκάζεται να καταπιέσει την ξαφνική αυτή έλξη, μιας κι έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Λου, έναν διάσημο συγγραφέα βιβλίων με συνταγές μαγειρικής. Όταν η Μάργκο μαθαίνει πως ο Ντάνιελ μένει στην άλλη πλευρά του δρόμου από το σπίτι τους, η σιγουριά της οικογενειακής της ζωής θρυμματίζεται. Αυτή κι ο Ντάνιελ ξεκλέβουν στιγμές, κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού στο Τορόντο, με τον ερωτισμό τους όμως να κλιμακώνεται εξαιτίας της εγκράτειάς τους. Καυτή, λαμπερή και πολύχρωμη, η ταινία “Take This Waltz” μας οδηγεί, χωρίς ανάσα, στα γνωστά αλλά ανεξερεύνητα ερωτήματα για τον αντίκτυπο των μακροχρόνιων σχέσεων στον έρωτα, στο σεξ και στην εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς μας.


Repo Men (2010)

Στο κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επανακτήσουν την υγεία τους, αγοράζοντας τεχνητά συνθετικά όργανα για μεταμόσχευση. Κάτι τέτοιο τους κοστίζει πάντα πολύ ακριβά, μιας και αν δε μπορέσουν να αποπληρώσουν το υπέρογκο ποσό αγοράς του τεχνητού μέλους προς την προμηθεύτρια εταιρεία, αναλαμβάνουν οι ανελέητοι REPO MEN να πάρουν πίσω το χρωστούμενο μέλος με βία και ολέθριες συνέπειες για τους οφειλέτες. Ο Τζουντ Λο είναι ο Ρέμι, ένας από τους καλύτερους άνδρες της στυγνής ομάδας, μέχρι τη στιγμή όπου οι ρόλοι θα αντιστραφούν και από διώκτης θα γίνει διωκόμενος. Αδυνατώντας να πληρώσει το τίμημα για τη δική του τεχνητή καρδιά, ο πρώην συνεργάτης του, Τζέικ αναλαμβάνει να «τακτοποιήσει» τους ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του.


Surveillance (2008)

Δυο ντετέκτιβ φτάνουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη του νότου για να ανακρίνουν αυτόπτες μάρτυρες ενός βίαιου περιστατικού. Οδηγήθηκαν εκεί ερευνώντας υπόθεση ενός serial killer και ελπίζουν ότι το συμβάν έχει σχέση με αυτόν. Τρεις διαφορετικοί μάρτυρες – τρεις διαφορετικές εκδοχές, καθώς όλοι έχουν κάτι να κρύψουν. Όλοι, εκτός από τη μικρή Στεφανι (η 11χρονη Ryan Simpkins, η μικρότερη σε ηλικία που κερδίζει το βραβείο Καλύτερης ερμηνείας στο NYC Horror Film Festival) η οποία βλέπει περισσότερα κι από όλους τους άλλους μαζί.


The Specials (2000)


Snow Angels (2007)

Η Άννυ έχει χωρίσει με τον άντρα της και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνη. Από την άλλη πλευρά ο πρώην άντρας της Γκλεν προσπαθεί και αυτός να βάλει σε μια τάξη την ζωή του για να ξανακερδίσει πίσω την οικογένεια του. Κόβει το πότο, βρίσκει δουλειά και προσπαθεί να περνά περισσότερο χρόνο με την κόρη του Τάρα. Όταν συνειδητοποιεί όμως ότι η Άννυ έχει ήδη βρει έναν άλλο σύντροφο φτάνει στα όρια της απελπισίας.


Sex & Death 101 (2007)

Ο Ρόντρικ Μπλανκ, ορκισμένος εργένης, λαμβάνει ένα ανώνυμο e-mail με 101 ονόματα. Πρόκειται για τη λίστα των γυναικών που πέρασαν, αλλά και θα περάσουν από τη ζωή του! Αναλογιζόμενος πως η Φιόνα, η τελευταία κοπέλα του, κατέχει στη λίστα την 30ή θέση, ο Ρόντρικ, αναστατωμένος και ενθουσιασμένος ταυτόχρονα, ξεχύνεται στους δρόμους για να συναντήσει τις επόμενες 70. Δεν γνωρίζει όμως πως κάπου εκεί έξω βρίσκεται σε αναζήτηση η Ντεθ Νελ. Πρόκειται για μια μοιραία γυναίκα, που συνηθίζει να ρίχνει τους άνδρες σε… κώμα. Μήπως είναι γραφτό ο Ρόντρικ και η Ντεθ να συναντηθούν;


Numb (2007)


Chuck & Buck (2000)

Ο Τσακ και ο Μπακ ήταν κολλητοί φίλοι στα έντεκα τους. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, τουλάχιστον για τον έναν από τους δύο. Ο Τσακ ζει στο Λος Άντζελες, είναι σημαντικό στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Όταν ο παλιός του φίλος τον προσκαλεί στη γενέτειρα τους για την κηδεία της μητέρας του, το σοκ του είναι μεγάλο. Ο Μπακ ζει σε ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια και δεν σταματά να χώνει στο στόμα του γλειφιτζούρια. Παραμένει δηλαδή ακόμα εκείνο το εντεκάχρονο αγόρι, με το οποίο ο Τσακ δεν θέλει πια να έχει καμία σχέση. Όμως για τον Μπακ ξυπνάνε τα παλιά αισθήματα φιλίας, και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα ώστε να αναζωπυρώσει τη σχέση τους.


The Good Girl (2002)

Υπάρχει κάποιο σημείο στη ζωή που συνειδητοποιείς ότι όσα ήθελες να κάνεις δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η Justine. Εργάζεται στο τοπικό super market. Βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που έχει σχεδόν διαλυθεί. Ο σύζυγος περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στον καναπέ μαζί με τον καλύτερό του φίλο καπνίζοντας μαριχουάνα. Η μονότονη ζωή της θα αλλάξει όταν στο μαγαζί έρθει ο Holden και η Justine θα πιστέψει για λίγο ότι θα κατορθώσει να ξεφύγει από τη βαρεμάρα της καθημερινότητας.


Synecdoche, NY (2008)

Θεατρικός σκηνοθέτης (Philip Seymour Hoffman) βρίσκει τα χρήματα να ανεβάσει μία παράσταση αντάξια του πραγματικού καλλιτεχνικού του οράματος, τη στιγμή που η σύζυγος του (Catherine Keener), μία ταχύτατα ανερχόμενη ζωγράφος, ετοιμάζεται να τον εγκαταλείψει παίρνοντας μαζί και την κόρη τους. Κι ενώ ο χρόνος κυλά, αυτό που προσπαθεί με πάθος να στήσει είναι στην ουσία ένα αντίγραφο της Νέας Υόρκης εντός μίας τεράστιας αποθήκης, στην οποία κατοικούν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι σαν να ήταν κανονική πόλη, μεταξύ των οποίων βρίσκεται φυσικά κι ο ίδιος (ξανα)ζώντας τρόπον τινά τη ζωή του.


Rampart (2011)

Αρχές της δεκαετίας του 1990, Λος Άντζελες. Ένας βετεράνος αστυνομικός, ο Ντέιβ Μπράουν, ένας από τους τελευταίους αποστάτες αστυνομικούς, έχει καταγραφεί σε βίντεο να κάνει τη «βρώμικη δουλειά των άλλων» και τώρα βρίσκεται στη μέση ενός τρομερού σκανδάλου. Οι μέρες που βρισκόταν πάνω από το νόμο, έχουν πλέον περάσει και τώρα στο αστυνομικό τμήμα, από το πόστο γραφείου που χειρίζεται υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών, ο Ντέιβ ανακαλύπτει πως βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ομάδας που σκοτώνει αστυνομικούς για εκδίκηση. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται καθώς ο Ντέιβ αποφασίζει να εισχωρήσει στον υπόκοσμο του Λος Άντζελες για να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του και να απαιτήσει δικαιοσύνη.


Two Lovers (2008)

Ο Λίοναρντ, έπειτα από µια απόπειρα αυτοκτονίας, γνωρίζει τη Σάντρα, η οποία τον ερωτεύεται πολύ γρήγορα. Εκείνος, όµως, σκέφτεται διαρκώς τη Μισέλ, τη γειτόνισσά του που είναι µπλεγµένη σε µια παράξενη ερωτική σχέση.


Frailty (2001)

Η ιστορία του Frailty ακολουθεί μια έρευνα του FBI στο Τέξας του σήμερα. Ο νεαρός Fenton Meiks θα προσεγγίσει τον πράκτορα που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση του serial killer με το παρατσούκλι «God’s Hands», προσφέροντας πληροφορίες. Ο πράκτορας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται, μέχρι τη στιγμή που ο Fenton του αποκαλύπτει ότι ο δολοφόνος είναι ο μικρότερος αδελφός του, ο Adam. Στις διηγήσεις του ο Fenton θα αναφερθεί στην παιδική τους ηλικία και στο μεγάλωμά τους από τον χήρο πατέρα τους. Όλα άρχισαν όταν μια μέρα ο πατέρας τους ξύπνησε και τους ανέφερε ότι είδε σε όραμα έναν άγγελο που του ζήτησε να εξολοθρεύσει τους δαίμονες επί της γης. Από εκείνη την ημέρα ο Adam και ο πατέρας του ορκίστηκαν να εκτελέσουν τη «Θεϊκή» εντολή. Ο Fenton όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει. Από οικογενειακή αλληλεγγύη όμως δεν τους κατέδωσε στην αστυνομία. Όσο όμως οι αποκαλύψεις πληθαίνουν, αναρωτιόμαστε αν ο Fenton λέει την αλήθεια..


Ask Me Anything (2014)

Η όμορφη, άγρια, αστεία και χαμένη Κέιτι κάνει ένα διάλειμμα πριν τη φοίτησή της από το κολέγιο προκειμένου να βρει τον εαυτό της. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου καταγράφει τις περιπέτειες της σε ένα ανώνυμο blog στο οποίο αναφέρει όλα τα μυστικά της. Στο τέλος όμως μέσα από την αφήγησή της, σκοτεινά κομμάτια τους εαυτού της αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια…


Narc (2002)

Ένας πρώην μυστικός αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τη δολοφονία ενός συναδέλφου. Στο πλευρό του βρίσκεται ένας βετεράνος αστυνομικός με σκληρές μεθόδους ανάκρισης. Ωμή και άκρως ρεαλιστική ταινία γύρω από την κόλαση των ναρκωτικών.


The Dead Girl (2006)

Μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται νεκρή κι εγκαταλελειμμένη σ’ ένα χωράφι. Οι ζωές όσων σχετίζονται μαζί της αποκαλύπτουν μια αθέατη καθημερινότητα στα προάστια του Λος Άντζελες


Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss