Ο σκηνοθέτης του American History X μισεί την ταινία και το εναλλακτικό φινάλε που δεν είδαμε ποτέ – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0   Average: 0/5]


Ο σκηνοθέτης Tony Kay, μπορεί από αυτή να έχει γίνει γνωστός από την ταινία American History X, την οποία όμως όχι απλά μισεί αλλά δήλωσε ότι δεν θέλει να ξαναδεί ή ακούσει ποτέ ξανά στην ζωή του.

Παρόλο που κέρδισε την φήμη του χάρη σε αυτήν, δεν ήθελε να έχει καμία επαφή μαζί της. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την παραγωγή της ταινίας και ενώ ο σκηνοθέτης ήθελε εκείνη να είναι 87, το στούντιο έβγαλε στις αίθουσες την εκδοχή των 119 λεπτών, με την βοήθεια του Edward Norton. Εξοργισμένος ο Kaye “επιτέθηκε” δημόσια στο American History X όταν βγήκε στις αίθουσες. Μάλιστα δεν ήθελε καν το όνομα του να βρίσκεται στα credits.

Eπίσης, αρχικά είχε γυριστει άλλο φινάλε για την ταινία, ωστόσο το μπάχαλο που υπήρξε στην παραγωγή, δεν μας το έδωσε ποτέ στην οθόνη. Σύμφωνα με αυτό, μετά τη δολοφονία του Ντάνι, τον Ντέρεκ Βίνγιαρντ μπροστά σε έναν καθρέφτη να ξυρίζει και πάλι το κεφάλι του! Η σκηνή αυτή υποτίθεται πως είχε γυριστεί για να μπει σε άλλο σημείο της ταινίας, ωστόσο ο Καγιέ για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να την τοποθετήσει εκεί προκειμένου να «δείξει» τον αέναο κύκλο της βίας και όχι την μεταμέλεια και την ελπίδα για μια νέα ζωή.

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss