Μέσα στο ακροατήριο – Η απόφαση για τον 36χρονο καθηγητή μουσικής που ασέλγησε σε ανήλικη – nassosblog.gr

Ο 36χρονος καθηγητής μουσικής που κατοικεί σε νησί της Δωδεκανήσου και ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθήτριάς του κατά τη διάρκεια μαθήματος που είχε μαζί του.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Μάιο του 2013 μετά από καταγγελία που έκανε η 16χρονη τότε κοπέλα μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με όσα η νεαρή κοπέλα κατέθεσε τόσο στην αστυνομία όσο και ενώπιον του δικαστηρίου, την περασμένη Πέμπτη (25 Φεβρουαρίου) οπότε και εκδικάστηκε η υπόθεση, ο 35χρονος της παρέδιδε μαθήματα μουσικής.

Προς το τέλος Μαΐου 2013 και κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου μαθήματος, ο 36χρονος φέρεται – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να ζήτησε από την ανήλικη να σηκωθεί όρθια για να τη δει, επιχείρησε να τη φιλήσει στο στήθος αλλά και να την αγγίξει σε άλλο σημείο του σώματός της.

Η κοπέλα που δήλωσε ότι εξέφρασε την άρνησή της για όλα αυτά κατάφερε να ξεφύγει καθώς ακούστηκε ότι κάποιος εισέρχονταν στο χώρο.

Ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκε και κατέθεσε, η κοπέλα είπε πως από το περιστατικό αυτό υπέστη σοβαρό ψυχολογικό σοκ το οποίο την επηρέασε τα επόμενα χρόνια της ζωής της, ενώ ουδέποτε ασχολήθηκε ξανά με το συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Μάλιστα η ίδια πρόσθεσε στο δικαστήριο ότι λίγο καιρό μετά από αυτό που της συνέβη εγκατέλειψε το νησί της και δεν επέστρεψε ξανά μόνιμα.

Παίρνοντας τον λόγο κατά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας τόνισε μεταξύ άλλων πως παρόλο που τη συγκεκριμένη πράξη ο νόμος την κατατάσσει στα πλημμελήματα, η ηθική και κοινωνική απαξία της πράξης είναι ιδιαίτερα υψηλή όπως φαίνεται και από την επικαιρότητα και ζήτησε τη μεταβολή της κατηγορίας προς το βαρύτερο αδίκημα (342 παρ. 1). Επίσης επεσήμανε  ότι «θα πρέπει να αναγνωριστεί η γενναιότητα και το θάρρος της νεαρής κοπέλας να καταγγείλει την πράξη παρόλο που ζεί σε μία μικρή κοινωνία».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου εκπροσωπώντας τον 35χρονο που δεν κατάφερε να παραστεί στη δίκη, αρνήθηκε την κατηγορία και ζήτησε από το δικαστήριο να εφαρμοστεί ο διαχρονικά ευνοϊκότερος νόμος (αρ. 2 ΠΚ). Ο ίδιος είπε ακόμα πως κι αν ο πελάτης είχε προβεί σε όσα του καταλογίζονται, κάτι που όμως δεν ισχύει, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να κριθεί ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και άρα να παύσει οριστικά το αξιόποινο με βάση τον νόμο 4689/2020.

  • Τέλος, επεσήμανε στην αγόρευσή του μεταξύ άλλων πως το δικαστήριο δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από τα όσα εκτυλίσσονται σήμερα στον χώρο, καθώς παρόλο που είναι λυπηρά, σήμερα δεν δικάζονται αυτά αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση.

Τελικά το δικαστήριο σύμφωνα με την Ροδιακή έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss