Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ καταδίκασε τη Δευτέρα (10/5) την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς, καλώντας σε «άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζει την εκτόξευση ρουκετών στην Ιερουσαλήμ και σε θέσεις στο Ισραήλ. Η συνεχιζόμενη βία στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο υπουργός σε μήνυμά του στο Twitter.

«Χρειαζόμαστε άμεση αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές και να σταματήσουν να στοχοθετούν τους άμαχους πληθυσμούς», πρόσθεσε.

Η Χαμάς λέει πως εκτόξευσε πάνω από 100 ρουκέτες

Πάνω από 100 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν συνολικά σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε η Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με αντίποινα.

Το παλαιστινιακό κίνημα τόνισε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ «σε απάντηση στα εγκλήματά του και στην επιθετικότητά του εναντίον της Ιεράς Πόλης», μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας, με επίκεντρο την Πλατεία Τεμενών στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν επιτρέπει σε κανέναν να την απειλεί

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss