Το 110χρονο δέντρο που μετατράπηκε σε μια ελεύθερη μικρή βιβλιοθήκη

Η Sharalee Armitage Howard, βιβλιοθηκάριος, καλλιτέχνης και πρώην bookbinder, αποφάσισε ότι το μεγάλο κούτσουρο ενός 110χρονου δέντρου από ξύλο βαμβακιού, αντί να ξεριζωθεί και να καταστραφεί, δημιουργούσε το τέλειο σκηνικό για μια «Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη».

Παρόλο που ζούμε σε έναν τεχνολογικά εξελιγμένο κόσμο, με πρόσβαση σε τόσο μεγάλη γνώση με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχει ακόμα κάτι μαγικό και εξαιρετικό όσον αφορά στα βιβλία. Η ικανότητα να βυθιστείτε στη λογοτεχνική μυθοπλασία και να διαβάσετε αργά και βαθιά, σε αντίθεση με τον πειρασμό απλώς να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, είναι πλούσια σε ανταμοιβές και βοηθά στην καλλιέργεια σημαντικών δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η ενσυναίσθηση, δύο πράγματα που προφανώς λείπουν από την κοινωνία μας.Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Little Free Library βοηθά να διασφαλίσουμε ότι ζούμε την έμφυτη αγάπη μας για τα βιβλία «εμπνέοντας την αγάπη της ανάγνωσης, οικοδομώντας την κοινωνία και εμπνέοντας την δημιουργικότητα ενισχύοντας τις ανταλλαγές βιβλίων σε όλο τον κόσμο.» Αυτές οι μικρές βιβλιοθήκες αναδύονται παντού, με πάνω από 75.000 βιβλιοθήκες σε 88 χώρες μέχρι τώρα.

 Η Sharalee Armitage Howard, δημιουργός αυτής της ελεύθερης βιβλιοθήκης δήλωσε: «Πέφταν τα κλαδιά για χρόνια στο πεζοδρόμιο και το δρόμο (ακόμη και χωρίς αέρα). Ήμασταν πραγματικά ανήσυχοι μην τυχόν και τραυματιστεί κάποιος. Τελικά ένα τεράστιο κλαδί έπεσε στο αυτοκίνητο του γιου μας»Το κούτσουρο για τη βιβλιοθήκη σκαλίστηκε από μέσα, εφοδιάστηκε με στέγη και επενδύθηκε με ένα ζεστό εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό για μια πραγματικά παραμυθένια εμφάνιση.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ζευγάρι υπέροχα χειροποίητα σκουλαρίκια από ορείχαλκο!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss