Ελληνικές Cult Tαινίες: Η Στροφή – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Συνεχίζουμε την ενότητα με τις Ελληνικές Cult Ταινίες, μια ακόμα κλασική των Ελληνικών 80s, “Η Στροφή“. Σίγουρα για μερικούς δεν είναι από τις πιο γνωστές, αλλά κάμποσοι θα την έχουμε τιμήσει.

Όπως έχουμε αναφέρει γενικά στα συγκεκριμένα άρθρα δεν κάνουμε μεγάλη ανάλυση (εξάλλου και οι ταινίες είναι συγκεκριμένες και δεν προσφέρονται), απλά μια παρουσίαση τους και καταγραφή όλων εκείνων των στοιχείων που πρέπει να ξέρετε πριν τις δείτε. Aυτή τη φορά μια ταινία με τα ναρκωτικά και τον εθισμό.
Πλοκή: Ο Πέτρος, ο Αργύρης, η Χαρούλα και η Στέφη είναι μια παρέα επαναστατημένων νεαρών παιδιών από το Ναύπλιο που φεύγουν με κλεμμένο αυτοκίνητο για την Αθήνα, για να ζήσουν ελεύθεροι, μακρυά από την κηδεμονία των γονιών τους. Φυσικά αντιμετωπίζουν προβλήματα,επιχειρούν κάποια ληστεία και συλλαμβάνονται τα δύο αγόρια. Έπειτα οι δυο κοπέλες της παρέας πιάνουν δουλειά σε μπαρ και γνωρίζονται με έναν επαγγελματία μηχανόβιο (τον Πάνο), με τον οποίο συνάπτει ερωτική σχέση η Χαρούλα την οποία γνώρισε στο μπαρ με το ψευδώνυμο ”Νταίζη”. Στην συνέχεια ο Πάνος και οι δυο κοπέλες μπλέκονται σε χρήση ναρκωτικών, ληστείες, πορνεία και διακίνηση ναρκωτικών για να έχουν την καθημερινή δόση τους. Μετά από τη σύλληψη του Πάνου και τον θάνατο της Στέφης, ο Πάνος και η Χαρούλα αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο της αποτοξίνωσης. Έναν δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει ο καθένας μόνος του.
Έτος: 1982
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss