Ένας 19χρονος νεκρός στα επεισόδια στη Γαλλία – Βγάζει στο δρόμο τα τεθωρακισμένα η κυβέρνηση

Αναβρασμός επικρατεί στη Γαλλία μετά το θάνατο εφήβου από αστυνομικό, επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός 19 ετών από τις αναταραχές, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες.

Αναλυτικά, το midilibre.fr επικαλείται την ενημέρωση της Αστυνομίας και αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ρουέν. Στην επιχείρηση πραγματοποιούνταν πλιάτσικο και ο 19χρονος έπεσε από την οροφή του κτιρίου από ύψος πέντε μέτρων. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γαλλικό μέσο τονίζει πως δεν διευκρινίζεται αν ο νέος συμμετείχε στα επεισόδια ή βρέθηκε στην οροφή για να γλιτώσει.

Έπειτα, francetvinfo.fr αναφέρει πως ο 19χρονος ανήκε σε ομάδα που έκανε πλιάτσικο στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ και επέστρεψε με ένα φίλο του στο σημείο, επειδή είχαν ξεχάσει ένα αντικείμενο. Ανεβαίνοντας όμως στην οροφή έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με τον νεαρό με βάση τα γαλλικά ΜΜΕ.

Τεθωρακισμένα στους δρόμους

Η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ η κυβέρνηση του Μακρόν βγάζει στο δρόμο τεθωρακισμένα για να θέσουν υπό έλεγχο τους διαδηλωτές. Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, λόγω των αναταραχών που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία.

Απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους γονείς να επιδείξουν υπευθυνότητα» και ζήτησε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «αφαιρούν» περιεχόμενο και να εντοπίσουν χρήστες που συνδέονται με τα βίαια επεισόδια.

Μάλιστα, δήλωσε ότι «εργαλειοποιείται ο θάνατος του εφήβου», ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση, όταν έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο του, αρνούμενος να δείξει το δίπλωμα του. Οι αρχές ανέφεραν πως έφερε αντίσταση, ωστόσο βίντεο απέδειξε το αντίθετο. Έτσι, ο ειδικός φρουρός διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ οι Γάλλοι αντιδρούν, επειδή πληθαίνουν στη χώρα τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss