Φώτης Σεργουλόπουλος: «Το ίδιο που κάνει ένας πολιτικός με το σεξουαλικό του προσανατολισμό κάνει και με τη θρησκεία»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό «Hello» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την γνωστοποίηση του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

  • Έχεις μιλήσει και έχεις υπερασπιστεί δημόσια τα ισότιμα δικαιώματα που πρέπει να έχει μια οικογένεια γκέι ζευγαριού. Πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μίλησε ανοιχτά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, συστήνοντας μάλιστα τον σύντροφο του. Θεωρείς ότι αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα για την κοινωνία μας;

Δεν νομίζω ότι ήθελε να εστιάσει σε αυτό. Όταν ένας πολιτικός πηγαίνει στην εκκλησία, φωτογραφίζεται με κληρικούς και δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος, αυτό είναι ένα προσωπικό δεδομένο το οποίο επικοινωνεί για να το γνωρίζει ο κόσμος. Άρα, δηλώνοντας κάποιος τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, δίνει στον κόσμο την πληροφορία για τις απόψεις που μπορεί να έχει σε σχέση με την κοινωνία.

Κατά τη γνώμη μου, το ίδιο που κάνει ένας πολιτικός με το σεξουαλικό προσανατολισμό του κάνει και με τη θρησκεία. Απλώς, το τελευταίο μάς φαίνεται πιο συνηθισμένο και, όσον αφορά το πρώτο, ακούμε να λένε: «Τι με νοιάζει εμένα τι κάνει στο κρεβάτι του;». Ωραία, και τι με νοιάζει εμένα ποιο είναι το θρήσκευμα του; Αν είναι σημαντικό για ένα κομμάτι της κοινωνίας αυτό, είναι σημαντικό και το άλλο. Από την άλλη, αυτό θα το ξεπεράσουμε σε δυο – τρία χρόνια καθώς κανένας βουλευτής δεν βγαίνει να δηλώσει το σεξουαλικό προσανατολισμό του. Τώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει στον κόσμο μια πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη.

  • Έκανα τη συγκεκριμένα ερώτηση επειδή οι πολιτικοί, ως επί το πλείστον, αυτό το κομμάτι της ζωής τους το κρύβουν.

Το να βγεις να μιλήσεις ξεκίνησε να συμβαίνει τα τελευταία δέκα χρόνια – ακόμα κι αν πρόκειται για την ψυχολογική σου κατάσταση. Παλαιότερα ποιος έλεγε δημόσια ότι πηγαίνει σε ψυχολόγο; Δεν έβγαιναν καν οι γυναίκες έγκυοι στην τηλεόραση! Νομίζω πως από τις πρώτες που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση, διανύοντας την εγκυμοσύνη τους, ήταν η Μαρία Μπακοδήμου το 2000.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss