Γρηγόρης Πετράκος: «Δεν είναι πρώτα η υγεία, είναι πρώτα η ελευθερία»»

Ο Γρηγόρης Πετράκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό», όπου μίλησε τόσο ως τραγουδιστής, όσο και ως υποψήφιος με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα. Μάλιστα, στην πορεία της συζήτησης εκδήλωσε την απορία του «γιατί κανένα μεγάλο κανάλι δεν έχει καλέσει τον δημοσιογράφο να μιλήσει, αφού είναι αρχηγός κόμματος».

«Άρχισα να ψάχνω πολύ»

Όπως είναι φυσικό η Φαίη Σκορδά αρχικά και αργότερα ο Γιώργος Λιάγκας, τον πούσαραν, ώστε να δώσει απαντήσεις για όλες τις αναρτήσεις και τις ακραίες απόψεις που έχει εκφράσει για την πανδημία, τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. «Πώς μπορείς να είσαι απόλυτος, ενώ δεν είσαι γιατρός; Γνωρίζω ότι ο πατέρας σου είναι παιδίατρος. Πώς εσύ γράφεις κάτι με έναν απόλυτο τρόπο που για μένα είναι προκλητικό;» τον ρώτησε η Φαίη Σκορδά.

«Ποτέ δεν έκανα τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Άρχισα να ψάχνω πολύ. Έβλεπα έξι με οκτώ ώρες τη μέρα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλον τον κόσμο και έλεγα “εμένα κάτι δεν μου κολλάει”», απάντησε ο τραγουδιστής. «Έγραψες ότι επειδή δεν τρως κρέας δεν χρειάζεσαι το εμβόλιο, δεν είναι ιατρική άποψη αυτό!» του είπε η Φαίη Σκορδά. «3 καθηγητές Πανεπιστημίου μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι το εμβόλιο» της απάντησε ο ίδιος.

«Δεν καταφέρθηκα κατά της προσωπικότητας του Πάνου Κιάμου, αλλά για τη συγκεκριμένη απόφασή του»

Και συνέχισε λέγοντας: «Τον Πάνο Κιάμο τον εκτιμώ και έχει μια μεγάλη επιτυχία που την έχει χτίσει και την αξίζει. Δεν καταφέρθηκα κατά της προσωπικότητας του Πάνου Κιάμου, αλλά για τη συγκεκριμένη απόφασή του. Την επιλογή του στηλιτεύω. Η μομφή δεν ήταν ότι εργάστηκε, αλλά ότι δέχτηκε τον διαχωρισμό». «Έκανες μια ομάδα ανθρώπων που πήγε να εργαστεί να αισθανθούν άσχημα» του είπε στη συνέχεια η παρουσιάστρια της εκπομπής.

«Ήταν ένα βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος, μου βγήκε αυθόρμητα»

Μίλησε όμως και για το περιβόητο βίντεο που ανέβασε και καταφερόταν εναντίον όσων εμβολιάζονται. Ειδικότερα, είπε: «Ήταν ένα βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος, μου βγήκε αυθόρμητα. Φαντάσου να είσαι στο αντιρατσιστικό κίνημα και να βγει κάποιος να σε πει ρατσιστή».

Φαίη Σκορδά: «Θεωρώ ότι δεν είσαι ψεκασμένος και είστε μια μειοψηφία»

«Δεν μιλάω τόσην ώρα. Έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από αυτούς που κατηγορείς για φασίστες. Θεωρώ ότι δεν είσαι ψεκασμένος και είστε μια μειοψηφία. Όταν η μειοψηφία αισθάνεται τόσο πιεσμένη που βρίζει την πλειοψηφία, το πρόβλημα το έχει η μειοψηφία. Αλλά “Κάνω εμετό πάνω σας”;» τον ρώτησε.

«Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των δασών;»

«Ήταν η πιο ακραία φράση που είπα» τόνισε και όπως είπε δεν θα το έλεγε σήμερα. «Εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των δασών; Νομίζω ότι έχεις πάρει τον εαυτό σου πολύ σοβαρά. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να είσαι επικεφαλής μιας άποψης και το πήρες περισσότερο σοβαρά από όσο θα έπρεπε».

Γρηγόρης Πετράκος: «Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο με πιστοποιητικά»

«Πιστεύω ότι είμαστε σε πόλεμο. Κάνω την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο με πιστοποιητικά. Δεν ταυτίζομαι με τις ακραίες απόψεις», εξήγησε. «Παλεύουμε για το πώς θα γίνει η κοινωνία σε 10 χρόνια. Δεν είναι πρώτα η υγεία, είναι πρώτα η ελευθερία» είπε καταλήγοντας ο τραγουδιστής.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Γρηγόρης Πετράκος:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss