H ταινία Tinker, Τailor, Soldier, Spy παραμένει υπέροχη όσα χρόνια κι αν περάσουν – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ο υψηλόβαθμος πράκτορας της ΜΙ6 George Smiley αναγκάζεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από την καταστροφική έκβαση μιας επιχείρησης. Όταν όμως ένας αγνοούμενος πράκτορας ξανακάνει την εμφάνισή του για να τους πληροφορήσει ότι υπάρχει ένας διπλός πράκτορας στους κύκλους της MI6, η υπηρεσία ζητάει από τον Smiley να επιστρέψει στις επάλξεις. Αποστολή του θα είναι να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνα τον οδηγεί σε τέσσερις υπόπτους, όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες, αλλά και καλοί του φίλοι.

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζόν Λε Καρέ Tinker, tailor, soldier, spy (με τον παντελώς άστοχο τίτλο στα Ελληνικά “Ο κλήρος έπεσε στον Σμάϊλι) είναι ένα υποδειγμα του πως πρέπει να γινονται οι καλές κατασκοπευτικές ταινίες. Γιατί πολύ ωραίες οι ταινίες James Bond, Bourne Identity και Mission Impossible (προσωπικά είμαι τεράστιος fan και των τριών σειρών ταινιών), αλλά χρειαζονται που και που τετοιες ταινίες που έχουν το δικό τους στυλ και χρησιμοποιούν αρκετά το μυαλό του θεατή στην διελεύκανση του θέματος.
Υπάρχει ένας άκρατος ρεαλισμός σε όλη την διάρκεια της και γενικότερα ένα κλίμα αγωνίας χωρίς τις υπερβολές και φανφάρες άλλων Χολιγουντανών ταινιων. Θούσαμε να πούμε, ότι πρόκειται γι ενα κλασικό δείγμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, πάρα για μια mainstream κατασκοπευτική περιπέτεια.
Θα πρότεινα σε όσους δούν την ταινία, να είναι απόλυτα ξεκούρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss