Κατέρρευσε κομμάτι του κινηματογράφου Ιντεάλ αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματίες – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Έγινε ένα ατύχημα στον κινηματογράφο Ιντεάλ, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δημοσιογραφικής προβολής σύμφωνα με το In.gr, στις 12:30 όταν κατέρρευσε η οροφή. Μέρος της πρόσοψης εγκαταλειμμένου διπλανού κτιρίου επί της οδού Φειδίου, κατέρρευσε πάνω στο κτίριο του Ιντεάλ, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στην οροφή.

Η οροφή έπεσε στο σημείο που βρίσκονται οι τουαλέτες του κινηματογράφου. Ευτυχώς από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς κανείς δεν βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο την ώρα της κατάρρευσης.
Ιστορία
Στον ιστορικό αυτό κινηματογράφο έχουν περάσει εκατομμύρια θεατές τις τελευταίες δεκαετίες. Στην αρχή ονομαζόταν ΣΑΛΟΝ ΙΝΤΕΑΛ, μετά έφυγε το Σαλόν. Λειτουργεί από το 1922 ως σήμερα.
Ολόκληρο το κτίριο οικοδομήθηκε την δεκαετία του 1880 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Πιθανολογείται ότι σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ. Περιλαμβάνει ισόγειο – ημιώροφο – Α – Β – Γ – Δ όροφο, το εστιατόριο «ΙΝΤΕΑΛ» και τον κινηματογράφο «ΙΝΤΕΑΛ».Χρόνο με το χρόνο το κτίριο ρημάζει, ενώ από το 2014 κατέβασε ρολά, το ιστορικό εστιατόριο και ο κινηματογράφος IDEAL που στεγάζονταν στο ισόγειό του εδώ και περίπου 90 χρόνια, ενώ το 2017 έκλεισαν και οι Λουκουμάδες Αιγαίον που στεγάζονταν στο ισόγειο του κτιρίου. Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η οικονομική κρίση έπαιξαν το ρόλο τους στην ερήμωση του ακινήτου.
Το κτίριο κάηκε πρώτη φορά το 1933 ενώ έπιασε ξανά φωτιά τον Ιούνιο του 1990 και πολλοί θεώρησαν ότι κάτι περίεργο είχε συμβεί.
Το Ιντεάλ, που παλιότερα λειτούργησε και ως θέατρο, έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο του θεάμα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss