«Modus – Ο δολοφόνος μέσα μας» στην ΕΡΤ

Την εξαιρετική νέα αστυνομική σειρά μυστηρίου «Modus – Ο δολοφόνος μέσα μας», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 22:15, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1.

Η σειρά, που είναι συμπαραγωγή Σουηδίας-Γερμανίας-Νορβηγίας-Δανίας-Ισλανδίας-Βελγίου-Αγγλίας 2015, θα ολοκληρωθεί σε οκτώ (8) ωριαία επεισόδια.

Πρωταγωνιστούν: Μελίντα Κίναμαν, Χένρικ Νορλέν, Μάρεκ Όραβεκ.

Γενική υπόθεση: Η Ίνγκερ Γιοχάνε Βικ, που εργαζόταν στο FBI ως ψυχολόγος-εγκληματολόγος και έχει επιστρέψει τώρα στη Σουηδία, βρίσκεται να είναι μπλεγμένη η ίδια, αλλά και η αυτιστική κόρη της, σε μία έρευνα για μια σειρά από περίεργες δολοφονίες που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Στοκχόλμη. Στην πορεία των ερευνών γνωρίζει τον Ίνγκβαρ Νάιμαν, αρχηγό των Σουηδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, που αποσπάται, όμως, προσωρινά στην Ουψάλα για τη διαλεύκανση μίας ακόμα αποτρόπαιης δολοφονίας, την παραμονή των Χριστουγέννων. Κι ενώ στη Στοκχόλμη ο δολοφόνος συνεχίζει να σκοτώνει, η Ίνγκερ Γιοχάνε αρχίζει να εντοπίζει σιγά-σιγά το επαναλαμβανόμενο μοτίβο που χαρακτηρίζει και συνδέει τις δολοφονίες μεταξύ τους. Ανακαλύπτει το αδύνατο σημείο του δολοφόνου και τη σχέση του μ’ ένα αμείλικτο διεθνές δίκτυο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.

Η χαρακτηριστική ατμοσφαιρική φωτογραφία των Σκανδιναβικών σειρών μυθοπλασίας, το αριστουργηματικό ξεδίπλωμα της προσωπικότητας των ηρώων, αλλά και η πρωτοτυπία του σεναρίου είναι κάποιες από τις αιτίες που το «Modus» μάγεψε το κοινό και ανέδειξε τη σειρά στη δημοφιλέστερη των τελευταίων 25 χρόνων για τη δημόσια τηλεόραση.

Οι θεατές διεισδύουν στο μυαλό του δολοφόνου -τον βλέπουμε από την πρώτη σκηνή- και στα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Η σειρά πραγματεύεται φλέγοντα θέματα του καιρού μας, αλλά συγχρόνως καταπιάνεται και με τον προσωπικό αγώνα μιας γυναίκας που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια απαιτητική καριέρα και στις ειδικές ανάγκες της κόρης της που πάσχει από αυτισμό.

Η προσέγγιση της πλοκής και ως προς τα θύματα είναι εξίσου ευαίσθητη. Ποιοι ήταν, τι σήμαινε ο θάνατός τους για τις οικογένειές τους, γιατί έγινε ό,τι έγινε.

Η σειρά μεταδόθηκε πέρσι το Δεκέμβριο και από το BBC4 και, όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε: «Το BBC4 είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για την ποιότητά του. Ειδικά τα ξένα προγράμματα που παρουσιάζει στη ζώνη του Σαββατόβραδου είναι εξαιρετικά υψηλής αξίας και κύρους. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο κόσμος του θεάματος εκεί προσβλέπει για την επόμενη διεθνή ξένη επιτυχία και το γεγονός  ότι επέλεξαν τη σειρά “Modus”, ακριβώς για τη συγκεκριμένη ζώνη, λέει πολλά για το δυναμικό της σειράς».

Οι σεναριογράφοι Μέι Μπρόστρομ και Πέτερ Θόρσμποε έχουν βραβευτεί τρεις φορές με EMMY, ενώ η σειρά βασίζεται στα παγκόσμια μπεστ σέλερ της Άνε Χολτ με ηρωίδα την Ίνγκερ Γιοχάνε Βικ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss