Νεκροί και τραυματίες από σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Οσάκα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι ανάμεσά τους ένα 9χρονο κοριτσάκι, έχασαν τη ζωή τους ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλά ακόμη θύματα εξαιτίας του σεισμού 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία. Πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας εικόνιζαν σωλήνες του δικτύου υδροδότησης να έχουν σπάσει κι ένα σπίτι στις φλόγες μετά το σεισμό, που έπληξε τη δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική μητρόπολη λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί (02:00 ώρα Ελλάδας), σε ώρα μεγάλης κίνησης, σταματώντας πολλά τρένα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές βρίσκονται ακόμη στη φάση της εκτίμησης των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για την ισχύ του σεισμού στους 6,1 βαθμούς. Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει πως η δόνηση ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η εταιρεία Kansai Electric Power διαβεβαίωσε ότι δεν διαπίστωσε προβλήματα στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς Μιχάμα, Τακαχάμα και Όχι εξαιτίας του σεισμού. Η Κανσάι ανέφερε πως η ηλεκτροδότηση 170.000 νοικοκυριών στην Οσάκα και στη γειτονική νομαρχία Χιόγκο έχει διακοπεί προσωρινά. Η Οσάκα θα φιλοξενήσει το 2019 τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι ( G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη.

Την 11η Μαρτίου 2011, ένας καταστροφικός σεισμός 9,0 βαθμών και τα τσουνάμι που προκάλεσε έπληξαν τη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και προκαλώντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας εικοσιπενταετίας.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss