Ολυμπιακοί Αγώνες Τένις: Στους «8» Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεκινήσει και στο τένις Τσιταιπάς και Σάκκαρη προκρίθηκαν στους «8» του μεικτού διπλού.

Οι δύο πρωταθλητές μας επικράτησαν 2-0 σετ (6-3, 6-4) των Καναδών Αλιαζίμ και Νταμπρόφσκι και πέρασαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν το ισχυρό δίδυμο από την Αυστραλία, Άσλεϊ Μπάρτι/Τζον Πιρς.

Ολυμπιακοί Αγώνες τένις

Τι έγινε στο ατομικό επίπεδο

Σε ατομικό επίπεδο, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκαν στη φάση των «16» του Ολυμπιακού τουρνουά τένις. O μεν Τσιτσιπάς, επηρεασμένος από έναν τραυματισμό στο τέλος του δεύτερου σετ, ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Γάλλου Ουμπέρ, ενώ η Σάκκαρη αποκλείστηκε από την Ουκρανή Σβιτολίνα, επίσης με ήττα 2-1 σετ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τσιτσιπάς/Σάκκαρη είναι το Νο 2 του ταμπλό στο μεικτό διπλό, πίσω μόνο από τους Γάλλους Μαχούτ/Μλαντένοβιτς, που όμως αποκλείστηκαν νωρίς, από τους Ρώσους Καράτσεφ/Βέσνινα!

Αν οι πρωταθλητές μας περάσουν το δίδυμο από την Αυστραλία και βρεθούν στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσουν λογικά το έτερο δίδυμο από τη Ρωσία και Νο 4 του ταμπλό, Ρούμπλεφ/Παβλιουτσένκοβα, που επίσης προκρίθηκαν στους «8» και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Γκολούμπεφ/Σβεντόβα (Καζακστάν) – Μακλάχλαν/Σιμπαχάρα (Ιαπωνία).

Ολυμπιακοί Αγώνες τένις: Λίγα λόγια για τους Αγώνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού. Διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική χώρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί, τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1896 και μετά, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων και του έτους 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το 1924 άρχισαν οι ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. Από το 1994 οι χειμερινοί αγώνες δεν γίνονται πια ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss