Όμικρον 2: Νέα δεδομένα για τις παραλλαγές του κορονοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον 2 έναντι της Όμικρον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, η πρόσφατη παραλλαγή του κορονοϊού, αποτελείται από πολλές υποομάδες, καθεμία από τις οποίες επιτηρείται από τον Π.Ο.Υ.

Έτσι, από αυτές τις υποομάδες, οι πιο κοινές είναι οι BA.1, BA.1.1 και BA.2 (Όμικρον 2).

Παγκοσμίως, το ποσοστό των αναφερόμενων αλληλουχιών που ανήκουν στην υποομάδα BA.2 αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με την υποομάδα BA.1, ωστόσο η παγκόσμια διασπορά συνολικά του στελέχους Όμικρον μειώνεται.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η υποομάδα BA.2 μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα σε σχέση με την υποομάδα BA.1. Είναι αξιοσημείωτο πως παρότι το ποσοστά κρουσμάτων BA.2 αυξάνονται, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως εξακολουθεί να ακολουθεί πτωτική τάση.

Επιπρόσθετα, ο ΕΟΔΥ αναφέρει με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πως αναφορικά με τον κίνδυνο επαναμόλυνσης, τα αρχικά δεδομένα μελετών υποδεικνύουν ότι η αρχική μόλυνση με την υποομάδα BA.1 παρέχει ισχυρή προστασία έναντι επαναμόλυνσης με στελέχη της Όμικρον 2, τουλάχιστον για την χρονική περίοδο που υπάρχουν δεδομένα.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.