Reuters: Η φτώχεια δοκιμάζει τις ελληνικές οικογένειες στην κρίση

«Επτά χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, κι αυτοί που ζουν στην καρδιά της έχουν χτυπηθεί σκληρά», αναφέρει το πρακτορείο Reuters, που επιχειρεί να αναδείξει τα δεινά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που διαβιούν υπό καθεστώς φτώχειας.

Το πρακτορείο πέρασε μια ημέρα με μια τέτοια οικογένεια, την οικογένεια του Κώστα Αργυρού.  Μια οικογένεια «εμβληματική» της φτώχειας στην Ελλάδα, η οποία προ πέντε ετών εγκατέλειψε το νησί της Λέρου για να μετακομίσει στην Αθήνα αλλά έχει παγιδευτεί στην ανεργία και τα χρέη.

Ο 35χρονος Κώστας Αργυρός, σύμφωνα με το άρθρο, βρίσκει περιστασιακά δουλειά και η γυναίκα του, η 30 ετών Όλγα, νοσοκόμα, είναι άνεργη εδώ και μια δεκαετία. Ζουν σ’ ένα διαμέρισμα 49 τετραγωνικών μέτρων με τα 4 μικρά τους παιδιά και καίνε ξύλα για να ζεσταθούν το χειμώνα. Το φαγητό μαγειρεύεται με γκάζι και το ζεστό νερό είναι σπάνιο.

Το μόνο φως που υπάρχει το βράδυ είναι αυτό της τηλεόρασης καθώς η οικογένεια δεν θέλει να ξοδέψει άλλα χρήματα για ρεύμα. «΄Ηρθαμε εδώ για μια καλύτερη ζωή αλλά τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο», λέει η ΄Ολγα.

Φωτογραφίες: Reuters

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss