Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση ένταξης στην Ε.Ε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) υπέγραψε την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τις διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έβαλε την υπογραφή του στην αίτηση ένταξης στην Ε.Ε., ζητώντας μάλιστα την επείγουσα έγκριση του ουκρανικού αιτήματος.

Να σημειωθεί επίσης, πως φωτογραφία από τη στιγμή που «έπεσαν» οι υπογραφές ανέβηκε από τον λογαριασμό του ουκρανικού κοινοβουλίου στο Twitter.

Δείτε παρακάτω:

Twitter

Επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων από την Οδησσό

Επιχείρηση απομάκρυνσης 26 Ελλήνων ομογενών από την Οδησσό πραγματοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, το αρμόδιο Γενικό Προξενείο εισηγήθηκε και έλαβε άδεια να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης από την περιοχή Ελλήνων πολιτών, καθώς και μελών οικογενειών τους.

Η επιχείρηση “Νόστος 2” έλαβε χώρα σήμερα. Εκκενώθηκαν 26 άτομα. Τους συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης.

Οι ανωτέρω αφίχθηκαν στην Μολδαβία όπου τους υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία, Σοφία Γραμματά. Σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό συνεχίζει να λειτουργεί, και ο Γενικός Πρόξενος επιστρέφει στην έδρα του».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss