Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, για κάποιους είναι η τελευταία ημέρα»

Δραματική ήταν η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα του πληρώνει υψηλό τίμημα, αλλά υπερασπίζεται την ελευθερία.

Ζήτησε παράλληλα από τους Ευρωπαίους να μην αφήσουν τους Ουκρανούς μόνους τους, ενώ στο τέλος ύψωσε τη γροθιά του και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη του Κοινοβουλίου.

«Είναι υψηλό το τίμημα που πληρώνει η χώρα, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες»

«Κάθε μέρα δεν είναι καλή ειδικά για κάποιος ανθρώπους η μέρα είναι η τελευταία τους. Σας μιλώ για τους συμπολίτες μου που υπερασπίζονται τη χώρα την ελευθερία, με το υπέρτατο τίμημα. Χαρούμενος με αυτά που άκουσα εδώ, αισθάνομαι την ενότητα των χωρών της Ε.Ε. Δεν γνώριζα το τίμημα που θα έπρεπε να πληρώσουμε, είναι μια τραγωδία, είναι υψηλό το τίμημα που πληρώνει η χώρα, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες», είπε αρχικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας;»

Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα. Πιστεύω σήμερα ότι δίνουμε ζωή μας για αξίες, για ελευθερίες, για την ισότητά μας, θυσιάζουμε τους πιο δυνατούς τους πιο γενναίους Ουκρανούς».

«Δύο πύραυλοι έπεσαν το πρωί στο Χάρκοβο»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε: «Θα ξεπεράσουμε τα πάντα, θα κερδίσουμε τα πάντα, είμαι πεπεισμένος. Θα ήθελα να ακούσω από εσάς ότι η Ουκρανία θα είναι άξιο μέλος της Ε.Ε. Δεν σας ακούω καλά γιατί γίνονται βομβαριδμένοι. Δύο πύραυλοι έπεσαν το πρωί στο Χάρκοβο, στην πλατεία Ελευθερίας και σκοτώθηκαν δεκάδες. Αυτό είναι το τίμημα της ελευθερίας;».

«Χθες σκοτώθηκαν 16 παιδιά»

Αμέσως μετά, ο Ουκρανός Πρόεδρος τόνισε: «Πολεμάμε για τη γη μας για την ελευθερία μας. Παρόλο που η πόλη είναι αποκλεισμένη, κάθε πλατεία ονομάζεται πλατεία Ελευθερίας. Κανένας δεν θα μας λυγίσει, είμαστε δυνατοί, είμαστε Ουκρανοί, θέλουμε να φροντίσουμε μέλλον για τα παιδιά μας, να είναι τα παιδιά μας ζωντανά. Χθες σκοτώθηκαν 16 παιδιά».

«Σήμερα δείξαμε σε όλους ποιοι είμαστε»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ακόμα: «Ο λαός της Ουκρανίας είναι δυνατός, πολεμάμε για τις ζωές μας και την επιβίωσή μας. Αυτό είναι το υψηλότερο κίνητρο. Για να είμαστε ισότιμα μέλη της Ευρώπης. Σήμερα δείξαμε σε όλους ποιοι είμαστε».

«Η Ε.Ε. θα είναι πιο ισχυρή μαζί με την Ουκρανία»

Επιπλέον, τόνισε: «Η Ε.Ε. θα είναι πιο ισχυρή μαζί με την Ουκρανία. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ίδιοι με εσάς».

«Πάντα η ζωή θα νικάει τον θάνατο, το φως πάντα θα κερδίζει το σκοτάδι»

«Παρακαλώ αποδείξτε ότι είσαστε μαζί μας, ότι δεν θα μας απογοητεύσετε, ότι δεν θα μας αφήσετε μόνους μας, ότι είμαστε Ευρωπαίοι. Πάντα η ζωή θα νικάει τον θάνατο, το φως πάντα θα κερδίζει το σκοτάδι», κατέληξε λέγοντας ο Ζελένσκι.

Δείτε παρακάτω:

Πιθανόν αύριο ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων

Αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου, είναι πιθανόν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ρωσία και η Ουκρανία, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του πρακτορείου

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι αν και οι «διαπραγματεύσεις» έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στην Μόσχα και το Κίεβο δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει αποτίμηση των «συνομιλιών» αυτών.

Σεργκέι Σόιγκου: Η Ρωσία θα συνεχίσει έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία έως ότου πετύχει τους στόχους της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Σόιγκου δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Μόσχας είναι να προστατευθεί από τις απειλές που δημιουργούνται από τη Δύση και είπε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει ουκρανικό έδαφος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν καθοριστεί», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss